kruikje

kruikje
Korinthisch

zondag 25 januari 2015

evening and morning - Hertenbos en Groenendaal





Misschien was mijn stemming afgaande op de feestdagen in december de reden ervoor, dat gedeeltes in de videoshow wat somber en zwaar kunnen overkomen, ik heb geprobeerd het lot van de kijker wat te verlichten maar of ik daar in ben geslaagd dat behoort niet tot mijn verhalenbundel//Wel weet ik uit ervaring van goed zicht en intentie dat het uiteindelijke resultaat van de inspanningen mede door de beschikbaar gestelde technische mogelijkheden op kijker en lezer kan overkomen als van een spookjesachtig karakter, de meeste van de ingevoerde beeldplaatjes vertonen een extra versiering in veelkleurige lichteffecten terwijl de toppen van de bomen weer wat in de kleur blauw zijn weergegeven. Persoonlijk raakte ik nogal onder de indruk van het stemmige avondlicht zoals zichtbaar aan de horizon en in de spiegeling van de vaarten en singel.

De camera was een Panasonic Linux die ik tweede hands van mijn lieve zuster had gekregen voor de Sinterklaas, er was eenvoudigweg geen ander antwoord op dat moment te actualiseren na het doorstane leed van afgelopen zomer waarbij een boef zich van mijn camera had meester gemaakt om mij onbekende redenen. Ik geloof dat het in het algemeen een gebrek vormt in de beleving van de nationale werkelijkheid dat ons land in het eigen bewustzijn aanzien geniet, hetgeen gevoed wordt doro de ossenkarren van de Europese Unie, terwijl de individule beoordelingen van het boevenpak dat vanuit de voormalige dictaturen van Oost-Europa op osn af komt geen enkel besef vertonen voor de normen, waarden en de materiële aspecten van onze nationale eenheid. Het zou dan zo zijn gesteld als waren de Westerse democratieën verantwoordelijk voor al het leed dat de doorgaans al wat zwaarmoedige, heden half-nomadiserende volksgemeenschappen van bijvoorbeeld Polen hebben meegemaakt.



Wat het Polen betreft, de onbestendigheid van het pools nationaal besef moge welhaast spreekwoordelijk heten: geen Pool heeft het gevoel dat hij wat landsaard betreft ook in historische zin een deelgenoot is van een Poolse staat, en wat een Poolse Staat zou moeten inhouden dat weet ik in al zijn veelvormige gedaanten waarin deze gedachte zich aan mij heeft voorgedaan maar al te goed. Polen in feitelijke en goede zin van het woord kende en kent een heel edelmoedige staatstructuur, maar ik acht de tijd er niet rijp voor daarover meer vast te stellen dan dat ik tot het inzicht ben gekomen dat de ontevredenheid erin bestond dat zekere heer Buur niet wilde doen wat in Polen van hem was verwacht.

Enig verantwoordelijkheidsbesef van mijn kant ontbreekt geheel en al, sorry, maar buitenlandse druk en inmenging in Nederlandse aangelegenheden daar zijn wij niet van gediend. Reacties worden U onthouden//



Geschreven op de zondagmorgen van 25 januari 2015. dhr. CMM Bur     /zonder functie/




Italië - stadsgezicht - olieverf op doek




de gezamelijkheid van de bewoning van het huis:

'wanneer de compositie slaapt waakt de huisman'//

- leveranciers: er is geen achterdeur, wel een brievenbus.