kruikje

kruikje
Korinthisch

zaterdag 13 september 2014

Hortus Haren op Burendag 2014: chinese hapjes

27/09/2014: Chinees Festival



Zaterdag 27 september vindt er in de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren een Chinees festival plaats. Het Groningen Confucius Institute organiseert een programma met dans, muziek en zang, film, demonstraties en workshops. Er worden Chinese verhalen verteld en overal in de tuin zijn Chinese hapjes te verkrijgen. Daarnaast zullen de rondleiders van de Hortus enkele rondleidingen door de tuin verzorgen. Met een smartphone (iOS en Android) is een informatieve audio-tour te beluisteren.Lees meer: 27/09/2014: Chinees Festival

TWITTER: @hortus_haren

clivia punia - Studio Clem Bur - 'fantasie clivia'
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Touareg

elke politieke diplomaat heeft een consignement - allium opgezocht in Appeltern

Allium 'Mount Everest' (Sierui)


bij de A van de plantenencyclopedie bij de mooie groene site: 


 hadden wij meteen een rake worp getroffen, zoals het spreekwoordelijk toneelstuk van Edward Albee ons aangeeft:

"alles voor de tuin" - modern toneel 

Beschrijving

Allium 'Mount Everest' is een sierui, die graag op een zonnig plekje staat in goed doorlatende grond. 
Allium 'Mount Everest' houdt niet van 'natte voeten'.
Allium 'Mount Everest' bloeit in mei en juni met mooie roomwitte bloemen en groene helmknoppen. 
De plant bereikt een hoogte van ongeveer 120 cm. De bloemen zijn zeer geschikt als snijbloemen. 
Na de bloei verschijnen er zaaddozen.
In een groep komt Allium 'Mount Everest' het mooiste tot zijn recht. Ook staat Allium 'Mount Everest' erg mooi 
in combinatie met vaste planten, zoals Astrantia of Verbena of met grassen zoals Stipa tenuifolia.
PlantgroepBollen en knollen meer...
BloeikleurWit meer...
StandplaatsZon meer...
FamilieLookfamilie
WikipediaLeer meer op Wikipedia
BladkleurGroen
Bloeitijdmei - juni
Wintergroennee
Planthoogte100 cm - 120 cm
GrondsoortGoede tuingrond. Niet te nat.
Plantafstand10 - 15 stuks/m²
ToepassingssuggestiesGroep Border

Onderhoud

Allium 'Mount Everest heeft geen speciale zorg nodig..
De bollen van Allium 'Mount Everest dienen geplant te worden in het najaar.
Bloembollen die in de grond overwinteren, zullen beter groeien wanneer ze in het voor- en/of in het najaar 
bemest worden.

diplomatie heeft te maken met kennis, kunde en persoonlijkheid

Hoewel niet in alle opzichten geheel overeenkomstig de begrippen 'politiek optreden' en 'een politieke functie bekleden' is verwant aan de politieke idee welke ik wil aanhouden als leidraad het begrip diplomatie als kunde en vaardigheid die de politieke inhoud en bedoeling van een samenleving of bestuurlijke eenheid vertegenwoordigt naar buiten toe. Ik wil dan ook de titel van de blog liever beschouwen in de zin van een diplomatieke benadering van de idee 'politiek', en dat ik schrijf  'onze politiek' betekent dat mijn persoon zijn berichten schrijft in een vertegenwoordigende zin voor een andere partij.

Natuurlijk dien ik de belangen van meerdere partijen in deze, en ik geloof dat het belangrijk zou kunnen zijn dat het mijn bedoeling niet is in eigenheid met deze blog een macht te laten gelden maar in meer als voorlichting te beschouwen berichtgeving die macht te vertegenwoordigen die de mensen tot aanzien en verantwoordelijkheid heeft geroepen in de schepping als geheel. Dat dit een kwestie is van grote zorgvuldigheid en diplomatieke kunde moge geen twijfel lijden, ik geloof ook niet dat ik iets teveel zou zeggen wanneer ik op de vraag uit hoofde van welke macht ik mijn bezigheden uitoefen zou antwoorden dat ik geroepen ben een missie te vervullen in naam van Die is met ons als de getrouwe Here, ik heb hem ontmoet en ik heb de kennis van Zijn bedoelingen met ons.

beleid en besluitvorming berusten op een democratische vorm van consensus

Met politiek wordt bedoeld een denken en handelen met betrekking tot de mogelijkheid van mensen hun recht op vrijheid uit te oefenen in een samenleving welke daarop is ingericht.

Deze definiëring vormt een benadering voor een bepaling van het geheel aan bezigheden die te maken hebben met de inrichting van de samenleving in een staatkundige organisatie.

Het maatschappelijke en natuurlijk geordende recht om hun vrijheid te verkrijgen als een deelnemen aan het eeuwigdurend verlangen van alle mensen hun lot in eigen hand te nemen vormt het onbepaalde element dat het motief vormt waarmee meerdere mensen met elkaar kunnen besluiten tot een overleg waardoor zij hun denken zodanig met elkaar in overeenstemming brengen dat een samenwerking ontstaat waarop de daadwerkelijke politieke organisatie van een samenleving waarvan alle mensen van een land of provincie of een stad deel uitmaken berust.

Politiek heeft te maken met macht en gezag, met het samenbrengen van de krachten van mensen die de samenleving in beweging houden zodat een levendig geheel van vrije burgers die met elkaar in redelijke vrede hun bestaan delen tot stand kan komen en zij in hun onderhoud kunnen voorzien alsmede voor het overige hun tijdelijke betrokkenheid bij elkaar kunnen bemerken in een zelfbewuste vorm waarmee het leven in het algemeen zichzelf in stand wil en kan houden en doorgeven aan volgende generaties.

good enough for me: old time religion

vader en kind
//dit is een voorlopig gedachte over een onderwerp waar volgens mijn gevoelen veel behoefte aan is in deze tijd: duidelijkheid in de politiek/

//helaas wil ik toegeven dat indien er op het ogenblik gesproken wordt over 'de politiek' het eigenlijk moet zijn dat wij schrijven: 'mijn politieke stramien en mijn duidelijkheid', ik sluit niet uit dat de wijsheid die ik ontving mij bepaald tot een enigszins onduidige duidelijkheid aldus de lezer de vrijheid latend zijn gedachten te vormen aangaande hetgeen ik stel of aan wil reiken als alternatief voor de huidige ontstane impasse in het democratisch overleg/